Valeriu Streleț va avea o întrevedere cu Președintele PPE, Joseph Daul, la Madrid

Valeriu Streleț va avea o întrevedere cu Președintele PPE, Joseph Daul, la Madrid

Prim-ministrul Valeriu Streleț participă la Congresul Partidului Popular European (PPE), care se desfășoară în perioada 21-22 octombrie curent la Madrid, Spania.

Valeriu Streleț va susține un discurs în fața celor prezenți la lucrările congresului. De asemenea, Prim-ministrul va participa la reuniunea Summitului extins al PPE, la care vor fi prezenţi șefii de state și de guverne din familia PPE.

În cadrul vizitei la Madrid, Șeful Executivului de la Chișinău va avea și o întrevedere cu Președintele PPE, Joseph Daul.

Congresul Partidului Popular European adună peste trei mii de participanți, inclusiv 750 de delegații, 14 șefi de state și de guverne din țările UE și non-UE, dar și șefi ai instituțiilor europene. Printre cei mai importanți lideri politici, reprezentanţi ai partidelor din marea familie a PPE, care vor fi prezenți la acest eveniment, se numără Cancelarul german, Angela Merkel, Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și Președintele Consiliului European, Donald Tusk.

 

Doina Secrieru

Share