Valeriu Streleţ:  Această decizie este inspirată de anumiţi actori politici

Valeriu Streleţ: Această decizie este inspirată de anumiţi actori politici

„Este o tendinţă îngrijorătoare”. Astfel a comentat deputatul din fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleţ, decizia Consiliului Municipal din Bălţi de a  organiza, pe data de 1 noiembrie 2015, un referendum consultativ privind autonomia locală.

Deputatul liberal-democrat a declarat pentru jurnalişti că decizia de a organiza referendumul  este una inspirată de anumiţi actori politici.

“ Urmează să se autosesizeze Cancelaria de Stat, care va examina legalitatea acestei decizii a autorităţii de nivelul II. Dar ca fond al problemei este o tendinţă îngrijorătoare. Chiar dacă noi anticipam că va veni momentul când la Bălţi vor începe anumite acţiuni separatiste, chiar şi prin prisma autonomiei financiare. De aceea, ca să invoci prea puţine competenţe la nivel local este un argument steril. Această decizie este inspirată de anumiţi actori politici care fac o agendă politică a unor state străine şi evident ea poartă un caracter provocator, ţinând cont de perioada sensibilă prin care trece Republica Moldova”, a menţionat Valeriu Streleţ.

Doina Secrieru

Share