Valeriu Pleșca: Am capacităţile necesare, experienţă, dar şi dorință sinceră de a mă implica şi de a ajuta, din postura de preşedinte, ca Republica Moldova să iasă din groapa în care este acum

Valeriu Pleșca: Am capacităţile necesare, experienţă, dar şi dorință sinceră de a mă implica şi de a ajuta, din postura de preşedinte, ca Republica Moldova să iasă din groapa în care este acum

Valeriu Pleşca, candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova – desemnat de Partidul Social Democrat European (PSDE), în cadrul unui interviu pentru TRIBUNA, a vorbit despre decizia de a participa la prezidențiale, informează OFICIAL. 

„În primul rând, vreau să mulţumesc Partidului Social Democrat European pentru încrederea acordată, nominalizându-mă candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Desemnarea la funcţia de Preşedinte mă onorează și declar cu toată responsabilitatea că voi face tot ce va fi necesar pentru a demonstra că miza acestei decizii fără precedent a fost una corectă și pe deplin justificată.

Totodată, sunt convins că începutul acesta va avea continuitate, astfel, în perioada următoare, echipa „Uniunea Creștin-Socială din Moldova”, în frunte cu mine, se va integra în Partidul Social Democrat European, astfel încât să fortificăm PSDE și să avem rezultate cât mai bune atât la alegerile prezidențiale, cât și la cele parlamentare. Sunt convins că în viitorul apropiat și alte formațiuni politice vor urma exemplul nostru.

În ce privește ceea ce m-a determinat să candidez, pot spune că e vorba întâi de toate de dorinţa de a mă implica şi de a ajuta Republica Moldova să depăşească situaţia complicată în care se află acum. Sunt convins că drumul nostru spre UE este corect și va aduce pace și bunăstare cetățenilor noștri. Sunt patriot și proeuropean convins, pledez pentru familia tradițională și suveranism în cadrul Uniunii Europene (UE)”, a declarat el.

Valeriu Pleșca a spus că nu poate fi indiferent când vede că lumea fuge masiv din țara noastră. „Actuala guvernare nu are soluții pentru a crea locuri de muncă, pentru a opri exodul masiv și pentru a combate sărăcia. Mă pronunț ferm împotriva promovării migrației masive, de oriunde, așa cum s-a întâmplat în Europa de Vest, și acum și în Franța, Germania, se recunoaște că au greșit, și UE acum se luptă cu migrația ilegală și masivă. Trebuie să facem tot posibilul ca să se întoarcă în țară concetățenii noștri, să le creăm condiții”, a spus el.

Politicianul a mai menționat în context: „Consider că am capacităţile necesare, experienţă, dar şi dorință sinceră de a mă implica şi de a ajuta, din postura de Preşedinte de ţară, ca Republica Moldova să iasă din groapa în care este acum şi să înceapă să se dezvolte normal. Sunt conștient de enorma responsabilitate ce-mi revine, dar sunt sigur că drumul ales este unul corect și voi demonstra acest lucru”.

Share