Valeriu Munteanu, la Aeroportul din Chișinău: „A devenit o mașină de făcut bani și de obținut favoruri politice pentru sistemul oligarhic”

Valeriu Munteanu, la Aeroportul din Chișinău: „A devenit o mașină de făcut bani și de obținut favoruri politice pentru sistemul oligarhic”

Candidatul Partidului Liberal (PL) pentru funcția de primar al Capitalei, Valeriu Munteanu, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Aeroportul Internațional din Chișinău, a vorbit despre transferul acestuia din proprietatea statului în proprietatea mun. Chișinău, informează Oficial.

„Este binecunoscut faptul că Aeroportul Chișinău ne-a fost furat, el trebuia să fie principala poartă de intrare în Republica Moldova, dar a devenit o mașină de făcut bani și de obținut favoruri politice pentru sistemul oligarhic al binomului Plahotniuc-Dodon”, a precizat acesta.

În același timp, Munteanu a venit cu argumente cu privire la transferarea Aeroportului în proprietatea mun. Chișinău. „Vrem să aducem aeroportul internațional la Chișinău, fiindcă aceasta este o regulă în toată Europa. Un alt argument este pentru că nu putem să rămânem la cheremul așa-zișilor concesionari, care nu și-au îndeplinit obligațiunile contractuale”, a menționat el.

Prin urmare, el a comunicat acțiunile, care vor fi realizate de el în calitate de primar al mun. Chișinău. „Această hoție trebuie să fie oprită, aeroportul trebuie întors cetățenilor care au nevoie de el. Eu, în calitate de primar al Chișinăului, îmi propun ca primăria să obțină majoritatea în acționariatul aeroportului internațional Chișinău. După care, să avem posibilitatea să anulăm acest contract fraudulos, care a fost. Voi include în plan și dezvoltarea aeroportului internațional Chișinău pe baze noi, pe baze occidentale. Voi construi un terminal cargo, cu capacitatea de 3 mii de tone, voi moderniza toată lungimea pistei și nu doar un sfert așa cum face așa-zisul concesionar. Voi lărgi întreaga pistă la 60 de metri, conform standardelor internaționale și voi asigura o capacitate de operare de 25 de avioane pe oră”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Share