Valeriu Munteanu: Curățarea, reabilitarea și amenajarea râului Bâc va fi una dintre prioritățile mele

Valeriu Munteanu: Curățarea, reabilitarea și amenajarea râului Bâc va fi una dintre prioritățile mele

Candidatul Uniunii Salvați Basarabia (USB) la funcția de Primar General al mun. Chișinău, Valeriu Munteanu, a prezentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, proiectul de curățare, reabilitare și amenajare a râului Bâc, elaborat încă pe timpul când era ministru al Mediului, dar care așa și nu a fost implementat, informează OFICIAL.

Valeriu Munteanu spune că proiectul a fost finanțat de România, banii încă sunt în R. Moldova, dar miniștrii care s-au perindat la Minister nu au acordat atenție acestuia.

„Am beneficiat de un Acord de finanțare din partea României de 10 mln. euro, dedicată anume mediului. Eu am insistat ca acești bani să fie pentru Chișinău, anume pentru râul Bâc. Proiectul a fost făcut repede, în jumătate de an. Acesta trebuia realizat de la 1 ianuarie 2017 până la 31 decembrie 2018. Proiectul prevedea ca albia să fie adâncită, dar și avalul lacului Ghidighici, prin care trece râul să fie curățat. Pe lungimea mun. Chișinău mai sunt 6 râulețe care se revarsă în Bâc și acestea tot aduc murdărie. Proiectul prevederea curățarea și acestora. Urma să fie amenajată o zonă de agrement cu pasarele, zone de recreere, plante, arbori și eco remediere”, a spus Valeriu Munteanu.

De asemenea, politicianul a menționat că nu a existat voință și viziune din partea PDM pentru a duce la capăt proiectul, deși au promis că proiectele începute vor fi continuate.

Astfel, curățarea, reabilitarea și amenajarea râului Bâc va fi una dintre prioritățile candidatului USB, Valeriu Munteanu, dacă ajunge în primărie.

Cristina Parfeni

Share