Valeriu Ghilețchi: „Votul acordat pentru mine este un vot care va asigura că familia va rămâne așa cum a lăsat-o Dumnezeu”

Valeriu Ghilețchi: „Votul acordat pentru mine este un vot care va asigura că familia va rămâne așa cum a lăsat-o Dumnezeu”

Din cauza retragerii unor candidați din cursa electorală pe ultimii câțiva metri, candidatul independent la funcția de președinte, Valeriu Ghilețchi a constat că s-a creat multă confuzie în rândul alegătorilor, de aceea, a considerat necesar să clarifice care este poziția sa vis-a-vis de cele întâmplate, iar cel mai important – să anunțe ce va face în acest context. 

În cadrul unui briefing de presă, Ghilețchi a spus că a luptat pentru dreptul cetățenilor Republicii Moldova de a alege un președinte prin vot direct. „Vă reamintesc că la 04 martie curent am mers la Curtea Constituțională și am obținut o victorie istorică, redobândind astfel acest drept fundamental. Alegerile din 30 octombrie trebuie să fie privite ca o șansă unică de a alege un președinte care să reprezinte cu adevărat interesele națiunii”, a declarat el.

Candidatul independent se arată convins că președintele trebuie să fie reprezentantul și garantul vocii poporului. „Ca să obținem însă acest lucru este extrem de important să nu creăm confuzie în rândul alegătorilor, mai cu seamă în ajunul alegerilor. Or ceea ce s-a întâmplat ieri a bulversat întreg electoratul, în special, cel pro-european. O retragere unilaterală necoordonată cu cel pe care vrei să-l susții și o respingere neînțeleaptă a susținerii care vine prin această retragere a lăsat alegătorii într-o ceață densă cu câteva ore înainte de alegeri”, a explicat el.

Valeriu Ghilețchi consideră că este foarte important să nu renunțăm la valorile noastre creștine, în special la valoarea familiei, în detrimentul integrării europene. „Am întrebat-o de două ori pe Dna Sandu care este poziția ei în ce privește definiția familiei și dacă este gata să renunțe la doctrina liberal-progresistă. Domnia sa a refuzat să răspundă la aceste întrebări importante pentru majoritatea cetățenilor. O remarca importantă este și faptul ca Dna Maia Sandu a respins sprijinul unui important segment de electorat pro-european conservator, iar când a primit susținerea din partea organizației care promovează intens drepturile persoanelor care constant atacă familia, atât ea, cat si partidul ei au preferat sa tacă”, a adăugat candidatul.

 El a constatat că este practic singurul candidat pro-european care promovează valori conservatoare. „Sunt convins că în Republica Moldova sunt foarte multe voci care susțin integrarea europeană, dar  sunt împotriva agendei liberale care ne este impusă. Nu putem lăsa ca Dl Dodon, care este anti-european prin definiție, să fie singurul apărător al valorilor morale. Mai mult ca atât nu cred că un lider care în trecutul său sovietic era împotriva lui Dumnezeu, poate să promoveze azi în mod autentic valori creștine”, a adăugat candidatul.     

Valeriu Ghilețchi a comunicat că nu se retrage din campanie, ci dimpotrivă e și mai hotărât să lupte pentru obiectivele pe care și le-a propus și anume pentru pace, unitate și bunăstare.

 „Votul acordat pentru mine, nu este un vot irosit sau pierdut așa cum pretind unii, ci este un vot care va asigura că familia așa cum a lăsat-o Dumnezeu și este definită în Constituția RM va fi o prioritate pe agenda viitorului Președinte”, a spus el.

 Candidatul mai spune că neparticiparea sa în aceste alegeri va lăsa un număr mare de alegători fără nici o opțiune or aceasta este în detrimentul democrației și alegerii corecte a Președintelui Republicii Moldova. 

„Fac un apel către toți cetățenii care vor să susțină parcursul european fără că să fie sacrificate valori fundamentale cum ar fi familia, să voteze la 30 octombrie candidatul independent Valeriu Ghilețchi”, a conchis Ghilețchi.

 

Doina Secrieru

Share