Valeriu Ghilețchi – cel mai activ parlamentar de la APCE

Valeriu Ghilețchi – cel mai activ parlamentar de la APCE

Deputatul moldovean, vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, a fost desemnat cel mai activ parlamentar al anului 2018 în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), informează Oficial.

Potrivit unui comunicat de presă, politicianul a participat la 338 de voturi din cele 339 în sesiunea anuală a APCE, iar confirmarea se conține într-un mesaj de felicitare expediat de Secretarul General al APCE, Wojciech Sawicki, care a subliniat că implicarea și devotamentul lui Valeriu Ghilețchi sunt înalt apreciate în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

„Este o deosebită plăcere să vă informez oficial că ați fost cel mai bun „votant” în cadrul APCE în sesiunea 2018. Permiteți-mi, în numele Adunării, să vă adresez cele mai calde felicitări pentru implicarea și dedicarea Dumneavoastră, care sunt înalt apreciate în cadrul APCE”, a declarat Secretarul General al APCE, Wojciech Sawicki.

De menționat că Valeriu Ghilețchi este președintele Comisiei pentru Alegerea Judecătorilor CEDO din cadrul APCE, fiind și membru cu drepturi depline în cadrul Comisiilor de Monitorizare, pentru Egalitate și Nediscriminare, dar și în cadrul Comisiei Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă.

„Și în anii precedenți, deputatul moldovean a primit mai multe mențiuni și premii pentru participare exemplară la vot și implicare activă în cadrul APCE. La alegerile din 24 februarie, Valeriu Ghilețchi candidează independent pe Circumscripția Nr. 51 (SUA și Canada), unde colectează în această perioadă semnături pentru a fi înregistrat de către CEC în cursa electorală”, se mai spune în comunicat.

Doina Secrieru 

Share