Valentin Eșanu: „Dosarul meu este unul politic, fabricat prin minciuna, manipulare și presiune”

Valentin Eșanu: „Dosarul meu este unul politic, fabricat prin minciuna, manipulare și presiune”

Omul de afaceri Valentin Eșanu, directorul întreprinderii Sofilarex SRL spune că a fost persecutat de regimul oligarhic ani la rând, a fost încarcerat, iar acum depune eforturi pentru ași reface numele. 

„Acum, în încercarea de a-mi reface bunul nume, întîlnesc o rezistență puternică din partea fostei guvernări, care, neavând posibilitățile de altă dată, ma denigrează prin intermediul unui site de buzunar, unde ma acuză de prejudicierea statului cu sume impunătoare. Evident, e vorba de minciuni preluate din dosarul pe care mi l-a fabricat fosta guvernare. Toate trimiterile la sora mea și angajații mei sunt ticaloase, or acești oameni au fost presați, amenințați, intimidați, inclusiv puși în situația în care să aleagă între mine și libertatea lor și a apropiaților lor. Apropo, ar fi interesant să aflăm cum au ajuns să fie publice date cu caracter personal? Nu e aceasta o dovadă că aceste informații au apărut in presă cu ajutorul polițiștilor ce au slujit fostului regim?”, se întreabă el.

Eșanu susține că, „actualmente se află într-un amplu proces, scopul căruia este inclusiv de a arăta că dosarul la care se face referire este unul politic, fabricat prin minciuna, manipulare și presiune”.

Voi demonstra acest lucru, oricât s-ar opune fostul regim, inclusiv prin manipulările lansate cu ajutorul unor pretinse instituții media! Dar ceea ce pot constata acum este că, chiar dacă Plahotniuc a plecat, „cauza” lui trăiește. Deocamdată…., a conchis acesta.

Cristina Pendea

Share