Vadim Brînzaniuc promite un stadion la standardele FIFA în Chișinău: „Este rușinos să mergem la Tiraspol, ca să vedem un meci al echipei naționale”

Vadim Brînzaniuc promite un stadion la standardele FIFA în Chișinău: „Este rușinos să mergem la Tiraspol, ca să vedem un meci al echipei naționale”

Candidatul PSDE pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, Vadim Brînzaniuc, promite să construiască în Capitală o arenă de fotbal la standarde internaționale, așa cum există în toate orașele mari din regiune. Noul stadion va fi edificat pe terenul din proximitatea Circului din Chișinău, care, încă din 2006, a fost rezervat în acest scop, însă de atunci stă în paragină, singurul element distinctiv fiind monumentul din piatră în formă de minge, informează OFICIAL. 

„În 2006, puterea de atunci, din care făcea parte și actualul primar, a lipsit Chișinăul de unica arenă națională de fotbal. Tot atunci, puterea comunistă a ridicat această minge, care poate fi denumită „monumentul impotenței noastre”. S-a anunțat că, în acest loc, va fi edificată o nouă arenă națională de fotbal. Au trecut 17 ani de atunci, dar Chișinăul rămâne în continuare singurul oraș din sud-estul Europei care nu are un teren de fotbal care să corespundă standardelor internaționale”, a spus Vadim Brînzaniuc.

În opinia lui, este o rușine ca locuitorii Capitalei, dar și cei din alte zone ale Republicii Moldova să fie nevoiți să meargă în Transnistria, pentru a putea urmări un meci de fotbal al echipei naționale.

„Pentru mine este rușinos ca la un meci de fotbal al echipei naționale a Republicii Moldova să merg pe stadionul din Tiraspol și cred că acest sentiment îl trăiesc mii de locuitori ai municipiului Chișinău, dar și din toată Republica Moldova”, a adăugat candidatul PSDE.

În acest context, el și-a asumat public angajamentul ca, în următorii patru ani, să construiască de la zero un complex sportiv modern, cu o capacitate mare, care să dispună de toată infrastructura necesară și să corespundă celor mai înalte standarde în domeniu.

„Oamenii Chișinăul merită să trăiască, de rând cu locuitorii celorlalte orașe mari din regiune, acele emoții plăcute, care pot fi trăite doar pe un stadion de fotbal. Menționez că orașe precum Odesa, Vinița, Cernăuți, Suceava, Piatra Neamț au deja edificate terenuri de fotbal la standarde internaționale. Municipiul Iași, municipiul Galați, municipiul Constanța au început lucrările de edificare a unor asemenea obiective. Noi însă nici n-am adus subiectul în discuție. Iată de ce, din clipa în care voi ajunge primar, vom organiza imediat un studiu de fezabilitate și vom demara construcția”, a menționat Brînzaniuc.

Potrivit lui, costurile pentru un asemenea proiect de infrastructură încep de la 25 de milioane de euro. O parte din sumă va fi alocată din bugetul municipal, iar grosul cheltuielilor vor fi acoperite din fonduri străine, inclusiv din România.

Share