Va fi creată o rețea de Ambasadori digitali ai R. Moldova peste hotarele țării. Detalii!

Va fi creată o rețea de Ambasadori digitali ai R. Moldova peste hotarele țării. Detalii!

„Republica Moldova este o țară emergentă cu potențial de creștere economică. Promovarea intereselor și oportunităților economice ale țării prin corpul diplomatic este o platformă strategică pentru consolidarea dialogului cu partenerii externi și identificarea unor pași concreți pentru stabilirea parteneriatelor bilaterale”. Afirmația a fost făcută de Chiril Gaburici, Ministrul Economiei și Infrastructurii, la reuniunea sectorială cu Ambasadorii Republicii Moldova peste hotarele țării. 

„Pentru a asigura nivelul necesar de promovare a realizărilor și oportunităților oferite de țara noastră pe domeniul tehnologiei informației, Ministerul Economiei și Infrastructurii este în proces de pregătire a inițiativei privind crearea unei rețele de Ambasadori digitali ai Republicii Moldova peste hotarele țării. Aceasta urmează să facilliteze integrarea pe piața globală a înaltelor tehnologii  prin atragerea investițiilor”, a mai adăugat Chiril Gaburici.

În aceeași ordine de idei, reprezentanții corpului diplomatic au expus opiniile și propunerile în vederea stabilirii unei conlucrării eficiente cu MEI pentru promovarea potențialului economic al țării și prezentarea oportunităților și facilităților investiționale.

În context, părțile au menționat că mizează pe intensificarea cooperării bilaterale în domeniul inovațiilor și tehnologiilor informaționale, realizarea misiunilor de afaceri și participarea la business forumuri bilaterale, având ca scop studierea pieței locale, dezvoltarea potențială a relațiilor comerciale, atragerea potențialilor investitori și promovarea exporturilor.

Mihaela Rotari

Share