Va candida la alegerile viitoare, dacă va fi implementat sistemul mixt? Vezi declarațiile activistului Oleg Brega!

Va candida la alegerile viitoare, dacă va fi implementat sistemul mixt? Vezi declarațiile activistului Oleg Brega!

Activistul Oleg Braga are experiență la capitolul alegeri – atât parlamentare, cât și locale, iar în privința modificării sistemului electoral – el consideră că sistemul trebuie democratizat, să fie mai accesibil pentru oameni, iar cei de la guvernare „au de gând să facă unul încă mai rău”.

Contactat de OFICIAL.md, pentru a afla poziția vizavi de sistemul electoral mixt, Oleg Brega a declarat că nu are încredere în proiectele lansate de guvernare.

„În actualul sistem electoral, omul de rând nu poate accede în funcții politice decizionale de stat. Sistemul trebuie democratizat, să fie mai accesibil pentru oamenii de rând, dar ei au de gând să facă unul încă mai rău. Nu am deloc încredere în actuala clasă politică guvernantă, deci – orice proiect care vine de la ei sau de la așa-numita opoziție socialistă, care nu prea pare să fie din capul ei, stârnește neîncredere și nu mă aștept  să fie făcut mai bun”, a precizat Oleg Brega.

Activistul civic a declarat că va candida la următoarele alegeri parlamentare, indiferent de sistemul electoral adoptat. „Orice sistem ar inventa ei, măcar și dictator sau prin loterie, să se dea funcțiile publice… Eu voi candida ca să văd prin interior cum se întâmplă tot și să spun lumii în gura mare că eu asta sunt: activist, jurnalist, artist și nu neapărat politician. Eu voi candida, indiferent de sistemul electoral, ca să spun oamenilor de rând – ca mine, că nu pot să treacă și trebuie să fii neapărat mafiot sau să ai protecția mafiei”, a precizat activistul civic.

Oleg Brega a afirmat, în context, că, în actualul sistem nu funcționează legea. „Eu, de fiecare dată, când candidam – nu o făceam neapărat ca să ajung în funcția care era la concurs, ci ca să verific cum funcționează sistemul. Până acum am tot demonstrat că dacă legea e bună – e corupt sistemul, dacă sistemul face pe imparțialul – legea e nedreaptă și pragul electoral pentru independență la alegerile parlamentare e discriminator”, a conchis activistul.

Mihaela Conovali

Share