Usatîi vrea ca a doua zi după prezidențiale să fie liberă pentru elevi și profesori

Usatîi vrea ca a doua zi după prezidențiale să fie liberă pentru elevi și profesori

Candidatul Partidului Nostru la alegerile prezidențiale, Renato Usatîi cere ca data de 2 noiembrie curent să fie zi liberă pentru elevi și profesori, informează OFICIAL.

„Având în vedere că majoritatea secțiilor de votare la precedentele alegeri au fost amplasate în incinta instituțiilor de învățământ, trebuie ca data de 2 noiembrie să fie zi liberă pentru elevi și profesori. Cât nu s-ar strădui, în câteva ore după încheierea primului tur de scrutin, autoritățile nu vor reuși să dezinfecteze bine instituțiile.  De asta cerem zi liberă pentru toată ziua, astfel încât cu ajutorul autorităților să fie făcut curat și să fie pregătite instituțiile – ca să fie sigure. Nu m-ar interesa niciun rezultat al alegerilor, dacă după primul tur de scrutin, vom avea mii de copii și profesori infectați”, a spus Usatîi, în cadrul unei conferințe de presă.

Renato Usatîi a mai spus că va transmite un demers oficial către CEC. „Dacă nu va fi acceptată ideea ca să fie zi liberă, atunci mă voi adresa Comisiilor locale/municipale, și vom lua decizia la nivel local”, a mai spus el.

De menționat că, Comisia Electorală Centrală a expediat o circulară în adresa autorităților publice locale (APL) în care recomandă identificarea altor sedii, aflate în proprietatea publică, decât cele în instituțiile de învățământ, pentru organizarea secțiilor de votare la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Andriana Cheptine

Share