Usatîi și Ciubașenco au pornit după semnături în toată Moldova

Usatîi și Ciubașenco au pornit după semnături în toată Moldova

Renato Usatîi și Dumitru Ciubașenco au dat startul campaniei de colectare a semnăturilor pentru înregistrarea lui Ciubașenco în calitate de candidat la alegerile președintelui Republicii Moldova. Despre aceasta aceștia au declarat la o conferință de presă improvizată, care a avut loc în fața oficiului poștal din centrul Chișinăului.

„Noi știm că avem sute de mii de susținători în întreaga țară. De dimineață am fost informat că nu există probleme cu colectarea semnăturilor, oamenii vin cu mare entuziasm, atunci cînd află despre candidatul nostru”, a declarat Renato Usatîi pentru jurnaliști.

„Am luat decizia cu Dumitru Alexeevici să participăm la colectarea semnăturilor în toată țara. Planificăm să participăm astăzi în Chișinău, după care vom merge la Cahul, iar din Cahul vom trece prin Comrat. Așa va fi în fiecare zi, pentru că, dacă cineva vrea să îndeplinească cincinala și să arate că pot colecta semnăturile necesare în 24 de ore, atunci noi, vrem să fie o acțiune populară de colectare a semnăturilor în favoarea candidatului nostru”, a spus Usatîi. „Poate că asta nu va fi atît de rapid, dar noi vrem să vedem un număr cît mai mare de oameni. Deja am primit mii de scrisori, mesaje pe rețelele de socializare, că foarte mulți vor să facă cunoștință personal cu Dumitru Alexeevici, să-i strîngă mîna, iar asta mă bucură”, a mai spus el.

„Astăzi începem colectarea semnăturilor pentru înregistrarea mea în calitate de candidat”, a spus, la rîndul său, Dumitru Ciubașenco pentru jurnaliști. „Fiecare semnătură pentru candidatul „Partidului Nostru” este o semnătură pentru schimbarea puterii în Moldova”, a subliniat el.

Renato Usatîi și Dumitru Ciubașenco au confirmat că candidatul „Partidului Nostru” și tot partidul acționează în echipă și au un scop unic: „Cei care scriu că „iată, pentru Usatîi aș vota în primul tur, dar pe Ciubașenco îl cunoaștem rău”, vreau să le spun: Ciubașenco sîntem noi, iar noi sîntem Ciubașenco. Nu trebuie să fim dezbinați acum”, a spus Renato Usatîi. „Da, Dumitru Alexeevici nu e membru de partid. Iar grație acestui fapt, știu că pentru el vor vota și cei care anterior n-au votat pentru „Partidul Nostru”, iar noi vom obține tot ceea ce ne-am dorit”.

Doina Secrieru

Share