Usatîi – în așteptarea unui plan de la PAS despre cum poate fi dizolvat Parlamentul

Usatîi – în așteptarea unui plan de la PAS despre cum poate fi dizolvat Parlamentul

Renato Usatîi – candidatul Partidului Nostru la alegerile prezidențiale, care s-a clasat pe locul III în cadrul primului tur din cadrul scrutinului, obținând 16,90% din voturile cetățenilor, anunță că este în așteptarea unui plan de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) despre cum poate fi dizolvat Parlamentul, informează OFICIAL.

„În câteva zile, juriștii PAS îmi vor prezenta un plan cu mecanisme despre cum va fi dizolvat Parlamentul Republicii Moldova. Eu sunt ferm convins că poate fi obținută o victorie doar printr-un decret de dizolvare a Parlamentului. Dumnealor spun că ei au o altă poziție – să nu accepte candidatura Prim-ministrului din partea majorității actuale. Nu, astăzi, deja Dodon are planul 1, 2 și 3”, comunică Usatîi.

„Eu astăzi reprezint peste două sute de mii de cetățeni care m-au votat, oamenii doresc rezultat. Dacă vom fi convinși, putem să discutăm ceva”, spune Usatîi.

În același timp, el a declarat: „Miza mea este ceea ce vor toți cetățenii Republicii Moldova – alegeri parlamentare anticipate, deoarece Parlamentul de astăzi este cel mai mare târg din istoria politică a țării noastre”.

Despre o posibilă discuție cu celălalt candidat la funcția de Președinte, Usatîi a spus: „Dodon poate să mă sune, la moment, prin intermediul unui avocat ca să avem o confruntare la Procuratura Generală, ca el să fie interogat și tras la răspundere. Vă dați seama, Dodon nu poate să vină cu un mesaj către cei care m-au susținut. Electoratul care m-a susținut poate să-l trimită doar la pușcărie”, a conchis Usatîi.

Mihaela Conovali

Share