Unul dintre cei mai cunoscuți disidenți cubanezi – în RM. A avut o întâlnire cu Andrei Năstase

Unul dintre cei mai cunoscuți disidenți cubanezi – în RM. A avut o întâlnire cu Andrei Năstase

Unul dintre cei mai cunoscuți disidenți cubanezi, juristul Pedro Fuentes-Cid, a participat la o demonstrație publică, împreună cu președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Pedro Fuentes-Cid a postat niște fotografii de la eveniment.

„Demonstrație publică împotriva regimului! La o întâlnire foarte importantă cu liderul opoziției democratice din Republica Moldova, Andrei Năstase, și oamenii din Chișinău, capitata țării. Am discutat cu ei și le-am spus cât de important este pentru țara lor, dar și pentru viitorul lor să protesteze pentru drepturile lor, să lupte pentru democrație și libertate. Republica Moldova este ultimul fier al Curții Europene, o țară asuprită de un regim criminal, controlată în totalitate de un oligarh. Aici, în această țară mică, acest regim violent a asuprit poporul, l-a condamnat la sărăcie! Voi face tot posibilul ca să-l ajut pe Andrei Năstase, spunând comunității americane și internaționale adevărul! Andrei Năstase va deveni Președintele Republicii Moldova! El înseamnă libertate, democrație și prosperitate! Andrei Năstase este viitorul!”, a scris Pedro Fuentes-Cid.

De menționat că, în acest moment, Pedro Fuentes-Cid este unul dintre oamenii-cheie în negocierea viitorului Cubei. Pedro Fuentes-Cid a participat la revoluţie împotriva generalului Batista. A încercat să-l răstoarne pe Fidel Castro. A petrecut 16 ani în închisoare, apoi s-a refugiat în America. Pedro Fuentes-Cid este un foarte cunoscut avocat în Florida, activist civic și, în acest moment, unul dintre oamenii-cheie în negocierea viitorului Cubei.

După încercarea eșuată de răsturnare a Guvernului de la Havana în anii 50, Pedro Fuentes a fost condamnat la 30 de ani de închisoare politică, ispășind fără drept de apel 16. Cooptat ulterior în structurile de putere ale liderului Castro, conferențiarul şi-a continuat studiile în Drept, Studii americane şi Științe politice în cadrul universităților din Paris, Miami şi, desigur, Havana. În prezent, Pedro Fuentes susține cauza cubaneză prin intermediul mass-media, fiind un obișnuit al emisiunilor de radio şi televiziune.

Doina Secrieru

Share