Unioniștii vor înainta o scrisoare Parlamentului European prin care vor semnala că mai mulți basarabeni nu au putut vota

Unioniștii vor înainta o scrisoare Parlamentului European prin care vor semnala că mai mulți basarabeni nu au putut vota

Unioniștii de la Asociația „UNIREA-ODIP” susțin că sute de basarabeni cu cetățenia română nu au putut să-și exercite votul în cadrul alegerilor europarlamentare din 26 mai. 

Potrivit președintelui „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, la secțiile de vot din Chișinău, și nu numai, sute de oameni au așteptat în cozi ore în șir. „Chiar și așa, programul secțiilor de vot nu a fost prelungit. Este și cazul secției de votare de la Ambasada României, acolo unde peste 71 de persoane au semnat o petiție prin care au solicitat să le fie respectat dreptul fundamental la vot”, se menționează într-un comunicat al Asociației.

„Am reușit să identific 60 de persoane din cei 71 care au semnat, voi lua legătura cu ei astăzi și vom înainta o scrisoare deschisă Parlamentului European în privința acestei fărădelegi! Principii și valori europene? Sau legea supremă și dreptul fundamental de a alege și de a fi ales nu are nicio valoare?”, a declarat Vlad Bilețchi.

Amintim că, aproximativ 38 de mii de cetățeni români aflați în Basarabia au ieșit ieri la urne pentru a vota partidele înscrise în cursa pentru europarlamentare.

Mihaela Rotari

Share