Unioniștii au fost sancționați, în urma Marșului din 1 septembrie, de la Chișinău

Unioniștii au fost sancționați, în urma Marșului din 1 septembrie, de la Chișinău

Unioniștii au fost sancționați pentru incidentele care au avut loc la 1 septembrie curent, în timpul Marșului Centenar, organizat la Chișinău, informează Oficial

Liderul „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, a comunicat mai multe detalii cu privire la hotărârea judecătorească.

„Astăzi a fost pronunțată Hotărârea instanței de judecată pe cazul evenimentelor din 1 septembrie 2018. Decizia instanței este în defavoarea noastră și susține că suntem vinovați și menține sancțiunea de 1500 lei. Calific această decizie drept fiind una ilegală și părtinitoare, întrucât nu s-a ținut cont de foarte multe probe și detalii pe care le-am invocat în cadrul ședințelor de judecată. Viteza amețitoare cu care a fost examinat cazul este mai mult decât bănuitoare”, a precizat Bilețchi.

În același timp, el a comunicat subiectele care nu au fost examinate la proces:

„O singură ședință, în grabă și fără a fi examinate susținerile pe care le-am invocat și anume:
„1. Apelul 112 și alerta falsă cu bombă – nu este investigată, nu se publică, nu este intentat un dosar penal, nu se caută făptașul.
2. Deplasarea autocarelor cu un presupus explozibil – acțiune ilegală și periculoasă pentru viața și sănătatea persoanelor.
3. Acțiunile ilegale ale politiei – fără nici o motivație și temei.
4. Împiedicarea desfășurării întrunirii în PMAN – care este drept scop și efect urmărit pentru aceste provocări din partea forțelor de ordine.
5. Percheziționarea bunurilor personale ale participanților în Marșul Centenar fără acte de procedură și fără a fi prezenți experții geniști”, a scris Bilecțhi.

Totodată, el anunță următoarele acțiuni. „Respectiv, sunt determinat și consecvent să atac cu recurs această decizie pe care o consider ilegală și să caut dreptate la Curtea de Apel Chișinău”, a conchis Bilețchi.

De menționat că, pe 1 septembrie, curent, 3 autocare din România au fost blocate de polițiști în apropiere de Chișinău. Prin urmare, organizatorii evenimentului au solicitat oamenilor legii informații cu privire la restricționarea accesului. La răspunsul polițiștilor precum că, în autocare sunt substanțe explozive, unioniștii au blocat traseul. În rezultat, aceștia au fost bruscate de oamenii legii.

Mihaela Conovali

Share