UNDP a dat asigurări autorităţilor de la Chişinău de susținerea deplină în atingerea obiectivelor

UNDP a dat asigurări autorităţilor de la Chişinău de susținerea deplină în atingerea obiectivelor

În cadrul vizitei oficiale la New York, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut joi, 1 octombrie, o întrevedere cu Helen Clark, Administratorul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Discuţiile au vizat, în special, obiectivele de dezvoltare durabilă stabilite în cadrul Summit-ului ONU privind adoptarea Agendei de dezvoltare post-2015, de la New York.

În context, ministrul Natalia Gherman a subliniat importanța sprijinului UNDP în identificarea obiectivelor de dezvoltare pe plan național, menționând că implementarea acestora va contribui la realizarea priorităților majore ale ţării noastre care se regăsesc și în Acordul de Asociere RM-UE.

Referitor la cooperarea dintre Republica Moldova și UNDP, ministrul Natalia Gherman s-a pronunțat pentru continuarea unui parteneriat orientat spre rezultate vizibile, dând  exemplul cooperării de succes în cadrul unor proiecte majore implementate cu sprijinul UNDP în țara noastră, precum”Energie și Biomasă” și”Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, proiecte care au un impact pozitiv asupra populației de pe ambele maluri ale Nistrului.

La rândul său, înaltul oficial UNDP a dat asigurări autorităţilor de la Chişinău de susținerea deplină în atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă a ţării noastre.

 

 

Maria Roşca

Share