Un sat a refuzat, alt sat s-a bucurat! Este vorba despre construcția complexului sportiv, sub egida șefului statului!

Un sat a refuzat, alt sat s-a bucurat! Este vorba despre construcția complexului sportiv, sub egida șefului statului!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezidat astăzi o ședință de lucru cu privire la mersul realizării proiectului național de construcție a 300 de complex-uri sportive în localitățile rurale ale Moldovei, ce se desfășoară sub egida Președintelui RM, în cadrul Campaniei Naționale „Iubesc Moldova”.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a declarat că, potrivit informației responsabililor de proiect, au fost contactate administrațiile locale și lucrările vor demara în 10 cele mai mari sate selectate.

22489664_2127497597276234_5408166325778921872_n

„Cu excepția satului Peresecina din raionul Orhei, în care primarul localității s-a dezis de construcția terenului sportiv, motivând prin faptul că locuitorii satului nu au nevoie de un asemenea complex sportiv. În cazul dat, s-a decis că următorul sat care va beneficia de proiect este Sipoteni, r-l Călărași, unde oameni au acceptat cu bucurie oferta. Astfel, urmează ca echipa care se ocupă de proiectarea și construcția complexului sportiv să viziteze această localitate. Reiterez, că cele 300 de complex-uri sportive vor fi construite în decurs de trei ani, pe perioada mandatului meu prezidenţial, iar banii destinați acestui proiect vor fi identificați din surse externe, și nu din bugetul de stat”, a precizat Dodon.

Totodată, Igor Dodon a menționat că, primele 10 localități care au fost identificate inițial sunt: Congaz, Găgăuzia; Costești, Ialoveni; Cărpineni, Hîncești; Copceac, Comrat; Baurci, Comrat; Băcioi, Chișinău; Corjeuți, Briceni; Trușeni, Chișinău; Pelinia, Drochia și Sipoteni, Călărași.

Mihaela Rotari

Share