Un prieten de peste 10 ani al lui Igor Dodon, la Chișinău. Detalii despre vizita sa

Un prieten de peste 10 ani al lui Igor Dodon, la Chișinău. Detalii despre vizita sa

La invitația Președintelui R. Moldova, Igor Dodon, Președintele „Sberbank” din Federația Rusă, Gherman Gref, a susținut o lecție deschisă la tema „Tendințe tehnologice și factori ai dezvoltării accelerate”, transmite Oficial.

În debut, Igor Dodon a declarat că este convins că Gherman Gref va expune părerea despre ceea ce se întâmplă astăzi atât în economie, cât și sectorul IT.

„Sunt bucuros să văd astăzi aici pe prietenul meu și oaspetele nostru cu care mă cunosc de 10 ani și că a acceptat să vină astăzi în Moldova pentru a face această prezentare. Gherman Gref a fost ministru al Dezvoltării Economice a Federației Ruse și este activ nu doar în domeniul economic, dar și în IT. Sunt convins că vom avea o prezentare interesantă”, a spus Președintele.

La rândul său, Gherman Gref a menționat că pentru țările mici se deschide o șansă mare pentru a redescoperi potențialul său când se fac schimbările tehnologice. „Ne aflăm într-o perioadă de tranziție când trecutul rămâne trecut și se construiește o lume nouă. Tempoul de dezvoltare a tehnologiilor se schimbă permanent. Anume ele ne caracterizează viitorul și prezentul”, a spus Gherman Gref.

Ulterior, Președintele „Sberbank” a prezentat tendințele de creștere a dezvoltării în toate sferele de activitate datorită tehnologiilor noi.

Doina Secrieru

Share