Un politolog vorbește despre frica politicienilor moldoveni de a fi sinceri

Un politolog vorbește despre frica politicienilor moldoveni de a fi sinceri

Politologul Dionis Cenușa vorbește despre sinceritatea politicienilor din Republica Moldova, dar și despre unele temeri ale acestora, informează OFICIAL.

„Nu inteleg de unde atata frica de a fi sincer printre politicienii moldoveni? Eu nu vad nicio problema daca Maia Sandu recunoaste ca a ales din rationamente foarte pragmatice sa plece la Bruxelles la reuniunea partidelor afiliate cu PPE in loc sa participe prima sedinta a parlamentului national. Este un subiect politic, pana la urma. La prima sedinta a parlamentului nu se decide nimic important, iar Andrei Nastase, al doilea lider al Blocului ACUM, a ramas (s-a intors) la Chisinau (concretizat!)”, a scris Cenușa, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare.

În același timp, el comunică și alte detalii. „In loc sa evidentieze importanta participarii la Bruxelles, Maia Sandu il acuza pe Dodon ca nu a informat despre prima sedinta cu cateva saptamani inainte. Exista si asa optiune ca anularea zborului/ participarii la evenimentele din strainatate, daca ceva important intervine. Daca Maia Sandu nu a renuntat la conferinta de la Bruxelles, atunci aceasta este mai importanta decat prima sedinta a parlamentului. Mai mult ca atat, chiar nu este suficient sa mearga doar Maia Sandu? Poate totusi ne asumam niste preferinte fara sa cautam tot felul de justificari”, a mai adăugat politologul.

Totodată, Cenușa s-a referit și la membrul Partidului Politic „Șor” – Marina Tauber. „Apropo, inainte ca Marina Tauber sa atace Blocul ACUM si EPP ar fi bine sa-si aminteasca ca partidul sau a mizat pe ajutorul eurodeputatilor eurosceptici Fulvio Martusciello, Barbara Kappel, Richard Milsom. Dar, desigur, acest lucru nu reprezinta o interventie in afacerile interne ale tarii, ci doar un PR politic pre-electoral”, a conchis el.

De menționat că, recent, Marina Tauber s-a referit la vizita Maiei Sandu la Bruxelles, dar și cu privire la absența liderului Partidului Acțiune și Solidaritate de la prima ședință a Parlamentului.

Mihaela Rotari 

Share