Un partid și-a anunțat sprijinul politic pentru Partidul Unității Naționale în alegerile locale din Bălți și Chișinău

Un partid și-a anunțat sprijinul politic pentru Partidul Unității Naționale în alegerile locale din Bălți și Chișinău

Partidul Liberal Reformator (PLR) și-a anunțat decizia oficială de acordare a sprijinului politic unui candidat în alegerile anticipate ale primarului general al municipiului Chișinău din 20 mai 2018, informează Oficial.

Copreședintele PLR, Oleg Bodrug, a comunicat despre decizia partidului.

„Importanța evenimentului este, în primul rând, exemplul de unificare în gânduri și în fapte. Din păcate, forumul civic la care am participat a eșuat și nu din vina noastră. Noi, membrii PLR, ne-am identificat ca un partid unionist în tot timpul și nu dorim să dispersăm forțele unioniste. Am discutat și am venit în susținerea inițiativei PUN, a candidatului Constantin Codreanu la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Domnul Constantin Codreanu este o persoană tânără, dar deja a demonstrat multe calități. Suntem absolut siguri că chișinăuienilor le trebuie un primar general unionist”, a menționat acesta.

Vicepreședintele PLR, Tatiana Potâng, a vorbit și despre susținerea candidatului PUN la Bălți. „PLR întotdeauna a demonstrat deschiderea pentru comunicare și dialog, inclusiv în aceste alegeri noi anunțate pentru Chișinău și Bălți. Noi am răspuns apelului forumului civic, am perceput aceste alegeri ca pe un exercițiu de consolidare a eforturilor, această alianță mi se pare una firească. PLR și PUN împărtășesc aceleași deziderate. Vreau să vă anunț că PLR va sprijini candidatul PUN și pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Am avut discuții inclusiv pentru Bălți, până la urmă noi am optat în favoarea unității”, a declarat ea.

Președintele de onoare al PUN, Traian Băsescu, a apreciat susținerea PLR și a menționat despre un parteneriat. „Aș spune că gestul PLR este unul care arată voința de cooperare și noi nu vom mai spune Constantin Codreanu candidatul nostru, ci – candidatul alianței PUN și PLR. Mulțumesc colegilor noștri din PLR și îi asigur că îi vom fi parteneri loiali și atunci când și dânșii vor avea nevoie de susținere. Credem că va fi o colaborare pe termen foarte lung și vrem să fie un exemplu și pentru celelalte partide. Dacă nu ne unim două partide, cum să ne unim două țări? Este un gest care eu nu-l voi uita și nici PUN”, a conchis acesta.

Mihaela Conovali

Share