Un partid și-a anunțat candidații pe circumscripții: „Scopul nostru este să aducem vocea unionistă în Parlamentul R. Moldova”

Un partid și-a anunțat candidații pe circumscripții: „Scopul nostru este să aducem vocea unionistă în Parlamentul R. Moldova”

Partidul „Democrația Acasă”, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, și-a prezentat candidații unioniști din circumscripțiile uninominale, informează Oficial.

Candidatul partidului în cadrul unei circumscripții, Ion Leașcenco, a oferit mai multe detalii cu privire la candidații de pe listă.

„Ne-am propus să avem inclusiv candidați în circumscripție. De asemenea vom veni cu o listă națională, unde se vor găsi unioniștii civici care au participat la marșurile patriotice românești. Eu voi fi candidat în circumscripția nr. 15 Călărași. Colegul Anatol Ursu – în circumscripția 22  Ialoveni. Interpreta Zinaida Bolboceanu – în circumscripția nr. 35 Căușeni și Mihai Goian – nr.16 Ungheni. Printre candidații din circumscripția uninominală se vor regăsi și primarii care au făcut actul de curaj prin unirea localităților din Moldova cu cele din România. Scopul nostru este să aducem vocea unionistă în Parlamentul Republicii Moldova. În același timp, noi vrem să anunțăm că vom susține și pe unii candidați din circumscripții din alte partide: Lilian Carp, Maria Ciobanu, Ion Terguță etc.”, a precizat Leașcenco.

În același timp, un alt candidat al partidului în cadrul unei circumscripții – Anatol Ursu, s-a referit la lista națională.

 „Acum lucrăm la lista pentru circumscripția națională. Va fi o listă cu cele mai multe femei și o echipă cu cea mai mică medie de vârstă. Atuul principal al listei noastre este că va fi fără foști – miniștri, politicieni”, a conchis Ursu.

De menționat că, recent, mai mulți activiști civici unioniști au anunțat că vor participa la alegerile din 24 februarie pe listele Partidului „Democrația Acasă”, care, ulterior, după alegeri, își va modifica – atât denumirea, cât și conducerea.

Mihaela Conovali

Share