Un partid s-a adresat companiilor din Moldova și Ucraina: Oferim consultații gratuite!

Un partid s-a adresat companiilor din Moldova și Ucraina: Oferim consultații gratuite!

Președintele interimar al Partidului „Pro Moldova”, Boris Foca propune crearea unui Hub regional și îndeamnă guvernarea să informeze Ucraina despre faptul că, „noi suntem gata să primim mărfurile ucrainenilor, să le grupăm, să le plasăm în containere și să le trimitem mai departe”, informează OFICIAL.

„Cu începerea războiului din Ucraina s-a interzis exportul anumitor mărfuri din Federația Rusă, s-a interzis exportul de mărfuri din Ucraina și se vorbește și despre anumite țări europene care pun interdicție la export pentru anumite categorii de mărfuri. Ce facem noi ca și țară? Care este planul Guvernului?”, a declarat Boris Foca, într-un live pe Facebook.

El spune că, deja timp de aproape o lună de zile este blocat Portul Odesa: „Prin acest port, în RM intra cea mai mare parte a mărfurilor. Ieșirea companiilor din Ucraina la fel era făcută prin Portul Odessa. Din acest motiv, portul reprezintă o importanță strategică”.

„RM este corect să ia o atitudine, să-și asume un proiect de Hub regional în contextul în care suntem. Guvernul nostru, cred că, ar trebui să facă cel puțin o notă informativă către colegii din Ucraina și să-i informeze că noi suntem gata să primim mărfurile ucrainenilor, să le grupăm, să le plasăm în containere și să le trimitem mai departe. O mai bună oportunitate decât să fie blocat Portul Odesa, RM și economia noastră nu a avut. Economic este un avantaj. Are loc a redresare a pozițiilor în economie”, a precizat oficialul.

Totodată, politicianul este de părere că, așa cum găzduim refugiații, la fel putem găzdui și mărfurile, businessul de import și export, cu care lucrează Ucraina.

În acest sens, Boris Foca a făcut un îndemn la companiile din Moldova și Ucraina să apeleze la echipa „Pro Moldova” pentru consultații gratuite în acest sens.

„Este inițiativa noastră și considerăm că trebuie să acționăm într-o formulă cât mai rapidă. Avem un spațiu de câteva luni, în care Moldova ar putea scoate niște dividende din situația creată. Trebuie să ne adaptăm și să le folosim la maxim”, a spus, președintele „Pro Moldova”.

Cristina Jicol

Share