Un partid extraparlamentar nu susține referendumul din Capitală. Iată cele 4 argumente ale formațiunii!

Un partid extraparlamentar nu susține referendumul din Capitală. Iată cele 4 argumente ale formațiunii!

Înainte de a face publică hotărârea definitivă luată față de Referendumul anunțat, Partidul Liberal Reformator (PLR) consideră utile, pentru opinia publică, câteva precizări punctuale.

Într-un comunicat de presă, PLR anunță că rămâne devotat principiilor sale politice și statutare. „Ca partid anti-oligarhic, unionist și pro-european, PLR va face tot posibilul, inclusiv prin grupul său de consilieri, dar și îndemnându-și membrii și simpatizanții, să nu participe la aceasta farsa impusă a Referendumul de demitere a Primarului General al Municipiului Chișinău”, se spune în comunicat.

Totodată, PLR explică prin patru argumente de ce anulat această decizie:

„1. Atât partida inițiatoare a Referendumului, cât și cea de respingere și boicotare a lui trebuie să conștientizeze pericolul în sine al acțiunii în context strategic geopolitic și să își asume responsabilitățile pentru consecințele lui.

  1. Referendumul, așa cum a fost conceput politic și girat instituțional spre executare cu implicarea sistemului judecătoresc corupt și a instituțiilor statului capturate este o acțiune hibrid a Partidului Socialiștilor și a Partidului Democrat de testare a capacității de polarizare a electoratului capitalei în perspectiva alegerilor parlamentare din anul viitor, având drept beneficiare cele două partide con-lucrătoare. Este un joc cinic al cărui obiectiv meschin este preluarea controlului politic și administrativ asupra Municipiului.
  2. Partidul Liberal și liderul acestuia, Mihai Ghimpu, poartă întreaga răspundere politică pentru starea deplorabilă în care a ajuns Chișinăul. Asemenea rezultate poate produce numai un partid ostil reformelor interne, în care filtrele analizei critice, a responsabilității funcției în fața colegilor, dar și a cauzei naționale și pro-europene nu funcționează.
  3. Hărțuirea în instanțele judecătorești controlate de PD a primarului suspendat Dorin Chirtoacă este nota de plată pe care demnitarul o plătește pentru lipsa lui de perspicacitate și de caracter demonstrate în momente cruciale pentru traiectoria politică a lui și a partidului din care face parte”, se mai spune în comunicat.

Mihaela Rotari

Share