Un partid cere demisia Ministrului Mediului: Toate eforturile sunt nu pentru mediu, dar pentru mici interese

Un partid cere demisia Ministrului Mediului: Toate eforturile sunt nu pentru mediu, dar pentru mici interese

Partidul Verde Ecologist (PVE) cere demisia Ministrului Mediului, Iuliana Cantaragiu. Potrivit membrilor partidului, acest lucru este o necesitate, iar ministrul trebuie să fie înlocuit cu alte persoane care să elaboreze și să promoveze politici binevenite pentru populația RM, informează OFICIAL.

„Timp de 30 de ani în RM nu a fost creat un sistem de management al deșeurilor. Avem mai mult de 3000 de râuri poluate. Avem o sumedenie de probleme care nu se soluționează. Toate eforturile doamnei ministrului mediului, Iuliana Cantaragiu, împreună cu secretarii de stat nu sunt pentru protecția mediului, ci sunt pentru mici interese, pentru că RM nu are așa volum de deșeuri, inclusiv și anvelope ca să funcționeze o uzină. Va fi nevoie ulterior de importul de deșeuri din alte țări, ceea ce nu este normal. Nu trebuie să transformăm definitiv RM într-o gunoiște”, au declarat reprezentanții PVE.

Potrivit lor, la ședința comună a celor două guverne RM-România, care a avut loc săptămâna trecută, s-au încheiat mai multe acorduri în diferite domenii, dar ministrul mediului nu are nici un  program.

În acest sens, Partidul Verde Ecologist cere Prim-ministrului, Natalia Gavirilița să revadă posibilitatea de demisie a Ministrului Mediului, Iuliana Cantaragiu împreună cu secretarii de stat. „Este o necesitate ca ministrul să fie înlocuit cu alte persoane, care să fie pentru mediu, care să elaboreze și să promoveze politici binevenite pentru populația RM”, au precizat PVE.

Cristina Jicol

Share