Un partid cere actualei guvernări – „să declare zona separatistă din stânga Nistrului drept zonă de ocupație rusească”

Un partid cere actualei guvernări – „să declare zona separatistă din stânga Nistrului drept zonă de ocupație rusească”

Partidul Unității Naționale (PUN) solicită actualei guvernări – Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), „să declare zona separatistă din stânga Nistrului drept zonă de ocupație rusească”, informează OFICIAL.

„Administraţia de la Tiraspol a anunţat că în regiunea transnistreană vor fi deschise 27 de secţii de votare pentru alegerile în Duma de Stat a Federaţiei Ruse din 19 septembrie. Sfidarea constantă a integrității teritoriale a Republicii Moldova de către Federația Rusă prin susținerea financiară, economică și politică a zonei secesioniste din stânga Nistrului a dus la pierderea de către Republica Moldova a controlului constituțional asupra teritoriului ocupat de Federația Rusă” – menționează PUN într-un comunicat.

Partidul Unității Naționale și-a exprimat, astfel, „dezacordul cu politica de agresiune constantă a Federației Ruse împotriva Republicii Moldova prin alimentarea separatismului din stânga Nistrului și cere actualei guvernări să urmeze exemplul Ucrainei și să declare zona separatistă din stânga Nistrului drept zonă de ocupație rusească, unde soluția păcii poate fi realizată prin implicarea activă a partenerilor internaționali: UE, SUA și ONU.”

 

Cristina Gurez

 

Share