Un partid a semnat o Declarație politică comună cu Uniunea Forțelor de Opoziție din regiunea transnistreană

Un partid a semnat o Declarație politică comună cu Uniunea Forțelor de Opoziție din regiunea transnistreană

O prima întâlnire comună a liderilor Uniunii Forțelor de Opoziție din regiunea transnistreană și Partidul Acțiunii Colective – Congresul Civic a avut loc ieri, informează OFICIAL. 

Potrivit unui comunicat de presă, „politicienii de la Tiraspol și Chișinău au purtat pentru prima dată în ultimele trei decenii o discuție amplă asupra provocărilor sociale, economice și demografice din regiune, au convenit să aprobe un plan de acțiuni practice comune pentru depășirea acestora și au semnat o Declarație politică comună”.

Liderul Uniunii Forțelor de Opoziție din regiunea transnistreană, Oleg Horjan a subliniat că, cel mai important obiectiv este de a contribui la menținerea păcii și încrederii în regiune, de a consolida eforturile în lupta pentru drepturile sociale ale cetățenilor.

„Nu este vorba despre unificarea partidelor de pe cele două maluri ale Nistrului și nici despre rezolvarea politică a conflictului transnistrean, ci despre rezolvarea problemelor comune ale locuitorilor din Moldova și Transnistria”, a spus politicianul.

Mark Tkaciuk a remarcat că, pentru Congresul Civic, reglementarea transnistreană nu înseamnă dispute „feudale” pe pământ și granițe, ci, în primul rând, intrarea pe calea comună a modernizării sociale și juridice comune, calea solidarității depășind sărăcia și înapoierea.

Share