Un nou protest la Primăria Chișinău

Un nou protest la Primăria Chișinău

UPDATE. 12:30 La sediul Partidului Democrat, Andrei Năstase, împreună cu manifestanții, au cerut liderului PD, Vlad Plahotniuc, să vină în fața oamenilor. Totodată au vorbit și despre următoarele acțiuni ce vor fi întreprinse.

„Noi nu avem de cine să ne fie frică, jos proxenetul. Oameni buni, cei de la primărie și-au luat pauze, eu vă invit să ne urmăriți pe rețelele de socializare. Urmăriți-ne pe noi, vom convoca Consiliul Mișcării de rezistență și vom decide următoarele noastre acțiuni”, a conchis Năstase.

UPDATE. 12:00 Vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, a comunicat despre continuarea protestului – la sediul Partidului Democrat. Prin urmare, Slusari a vorbit că între timp se va decide „dacă ne întoarcem sau nu la Primărie, pentru a relua manifestația, în dependență de activitatea consilierilor din Primărie”.

UPDATE. 11:50 Andrei Năstase s-a referit la următorul protest de amploare care va avea loc la 26 august.

„Vă invit pe fiecare în parte: veniți oameni buni pe 26 august în PMAN. Trebuie să ducem până la capăt ceea ce am inițiat. Ieșiți pe 26 august în stradă, dacă vreți schimbare în această țară. Este important să fim cu sutele de mii acolo, dacă vrem o viață mai bună. Haideți să ieșim, dacă nu pentru noi, atunci pentru generațiile viitoare”, a vorbit Năstase.

UPDATE. 10:45 Vicepreşedintele Partidului Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, împreună cu protestatarii cer ca primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu – să vină în fața oamenilor. „Noi avem azi un miting mai puțin politic. Deocamdată noi vedem că, la Primărie nu este cvorum, astfel noi cerem să iasă în fața oamenilor cel care ține interimatul acestei instituții: Codreanu, ieși afară!”.

UPDATE. 10:30 Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a oferit mai multe detalii privind protestul organizat.

„Constatăm, cu îngrijorare, că, mafia imobiliară pune stăpânire definitivă pe orașul Chișinău. În unul dintre cele mai importante parcuri din Republica Moldova se vrea construirea unui business centru, ceea ce este inadmisibil. Această corupere se face într-un mod public. Am venit la Primărie pentru a cere să fie inclusă pe ordinea de zi trecerea imobilului din domeniul privat în cel public. Așteptăm ca solicitarea făcută de noi ieri, să fie pusă azi pe ordinea de zi și votată”, a precizat el.

La Primăria municipiului Chișinău are loc un protest contra demolării cafenelei „Guguță” din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, informează Oficial.

Protestul este organizat de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr.

De menționat că, săptămâna trecută membrii Consiliului Național al Monumentelor Istorice au votat în favoarea demolării cafenelei și transformarea acesteia într-un business centru.

Mihaela Conovali

Share