Un nou proiect! Partidul „Șor”: Până astăzi, nici un proiect de lege propus de opoziție nu a fost acceptat de noul Parlament

Un nou proiect! Partidul „Șor”: Până astăzi, nici un proiect de lege propus de opoziție nu a fost acceptat de noul Parlament

Fracțiunea Partidului „Șor” consideră că statul trebuie în regim de urgență să susțină masiv producătorii agricoli din țara noastră, nu doar cu subvenții, ci prin crearea mecanismelor centralizate de achiziții. Declarația aparține deputatului Partidului „Șor”, Reghina Apostolova, informează OFICIAL.

„Fracțiunea Partidului „Șor” a înregistrat astăzi în Parlament un proiect de lege, prin care cere de la guvernare să dezvolte un program național cu privire la crearea unei întreprinderi de stat responsabilă de achiziția produselor de la fermierii noștri, până în data de 1 martie 2022”, a declarat Reghina Apostolova, în cadrul unui briefing de presă.

În același timp, potrivit ei, Partidul „Șor” cere ca în fiecare raion să fie deschisă măcar o singură întreprindere de prelucrare a produselor agricole, ceea ce va permite crearea a mii de locuri de muncă.

„Noi propunem ca produsele agricole să fie achiziționate din resursele Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, Bugetului de stat și altor surse legale. Noi vrem ca fiecare producător agricol din țara noastră să aibă dreptul să-și vândă produsele agricole cu prețul de piață, în condiții transparente și corecte. Vrem ca agricultorii să nu mai fie nevoiți să ia credite bancare”, a menționat deputatul.

Ea a îndemnat majoritatea parlamentară să facă tot posibilul ca proiectul acesta de lege să fie înaintat spre aprobare în Parlament. „Menționăm că, până astăzi, nici un proiect de lege propus de opoziție nu a fost acceptat de noul Parlament și considerăm că acest lucru este incorect. Cerem ca majoritatea parlamentară să tragă atenția asupra proiectelor opoziției, pentru că aceste proiecte sunt în folosul cetățenilor, proiecte așteptate de cetățeni”, a conchis Apostolova.

Cristina Jicol

Share