Un nou guvern sau alegeri anticipate? Răspunsurile cetățenilor, potrivit ultimului sondaj!

Un nou guvern sau alegeri anticipate? Răspunsurile cetățenilor, potrivit ultimului sondaj!

Ce își doresc cetățenii – alegeri anticipate sau un nou guvern? În caz că preferă un nou cabinet de miniștri, care este cea mai potrivită candidatură pentru funcția de Premier? Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, astăzi – în cadrul unei conferințe, a prezentat rezultatele ultimului studiu sociologic, informează OFICIAL.

Fiind întrebați „Ce preferați Dvs., desfășurarea alegerilor anticipate sau instaurarea unui guvern cât mai urgent?”, potrivit Asociației, respondenții au răspuns: „Instaurarea unui guvern cât mai urgent, care va soluționa problemele…” – 41,6%, „desfășurarea alegerilor anticipate, care va schimba componența Legislativului” – 38,7%, „mi-e indiferent” – 15,6%, „nu știu/nu” răspund – 4,1%.

De cealaltă parte, la întrebarea „Care personalitate politică, credeți că s-ar isprăvi cel mai bine în funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova?”, persoanele care au participat la sondaj au comunicat: Andrei Năstase – 27,2%, Mariana Durleșteanu – 25,3%, Natalia Gavriliță – 15,5%, Renato Usatîi – 7,5%, Vladimir Voronin – 3,4%, Altă candidatură – 2,7%, Nu știu/Nu răspund – 18,4%.

Sondajul a fost realizat la domiciliul respondenților de către operatorii Asociației. Cercetările în teren au fost efectuate în perioada 12-20 februarie 2021, pe un eșantion de 1 191 respondenți, din 89 localități, reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova. Eroarea maximă este de +-3%.

Mihaela Conovali

Share