Un lider de partid din Moldova s-a adresat la CEDO

Un lider de partid din Moldova s-a adresat la CEDO

Fostul deputat, actualul Preşedinte al Partidului „Casa Noastră – Moldova”, Grigore Petrenco a comunicat mai multe detalii cu privire la acțiunile întreprinse după anunțarea sentinței în dosarul său de către Judecătoria Chișinău.

Contactat de www.oficial.md, Grigore Petrenco a subliniat că „la momentul de față nu putem să întreprindem nimic concret, dat fiind faptul absența unei hotărâri motivate a instanței”.

„Din păcate, noi, la momentul de față, nu putem să întreprindem nimic concret, deoarece nu am primit nici până în ziua de azi, hotărârea motivată a instanței. Această hotărârea va fi pronunțată pe data de 28 iulie, adică hotărârea motivată și după aceasta urmează să o contestăm la Curtea de Apel Chișinău”, a punctat liderul.

În același timp, Petrenco a oferit detalii despre acțiunile întreprinse până la moment. „Noi am depus documentele și la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului pe mai multe articole din Convenția Europeană, care considerăm că au fost încălcate. Am contestat detenția ilegală, condițiile de arest, interzicerea de a protesta, dar și folosirea brățărilor electronice care au fost impuse de instanță atunci când am fost în arest la domiciliu. Recent, Curtea a solicitat documente suplimentare pe dosar, respectiv așteptăm examinarea în fond, ca să depunem documente la CEDO și pe alte articole din Convenție”, a conchis el.

Amintim că, Grigore Petrenco a fost arestat pe 6 septembrie 2015, în urma unor proteste cu altercații din fața Procuraturii Generale. Mai târziu, Judecătoria Chișinău l-a condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu suspendare și o amendă în valoare de 10 mii de lei.

Mihaela Conovali

Share