Un grup de primari au lansat „Liga Orașelor și Comunelor”

Un grup de primari au lansat „Liga Orașelor și Comunelor”

Un grup de primari din Republica Moldova a lansat astăzi „Liga Orașelor și Comunelor” (LOC) – o mișcare social-politică a comunităților locale, informează OFICIAL.

Potrivit primarului orașului Leova, Alexandru Bujorean, grupul de inițiativă pentru constituirea Mișcării s-a întrunit sâmbătă în ședință pentru a decide constituirea acesteia.

„Va fi o mișcare de tip nou construită de jos în sus în scopul dezvoltării orașelor și satelor R. Moldova. Liga se formează nu din ambiție politică. Noi și colegii am fost mandatați de încrederea în localitățile de unde venim. Ne dorim asocierea și consolidarea celor care au stat la fundamentul R. Moldova. Mai mult din 1/3 din aleșii locali nu se identifică cu nicio formațiune politică și majoritatea nu vor să adere la partidul de guvernare. Primarii sunt neglijați și văzuți ca nivel inferior de administrare publică. Considerăm gravă atitudinea superficială a problemelor satelor și comunelor”, spune Bujorean.

De asemenea, ei au spus că nu e partid de opoziție, nu vin să destabilizeze situația politică și nu au pe nimeni „în spate”.

„Venim să ne facem vocea auzită. Nu suntem și nu ne propunem să devenim un partid doar al primarilor. Toți cei neindiferenți sunt invitați să adere și să aducă aportul său. Facem apel către cei care le sunt aproape dezideratele noastre să se alăture mișcării”, a spus Bujorean.

Share