Un fost deputat în Parlamentul RM a devenit e secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova

Un fost deputat în Parlamentul RM a devenit e secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară de la București, Eugen Tomac, a anunțat că, Prim-ministrul României a numit-o pe ex-deputata Ana Guțu, profesor universitar din Chișinău, în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova, informează OFICIAL.

„Premieră pentru România! Prim-ministrul României a numit-o pe doamna Ana Guțu, profesor universitar din Chișinău, în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova. Este un mesaj puternic pe care țara noastră îl transmite românilor de peste Prut! Trebuie să-i mulțumesc premierului Ludovic Orban pentru că a respectat angajamentul asumat și a creat, în premieră, această structură guvernamentală cu un rol esențial în impulsionarea relațiilor dintre cele două state cu trecut și viitor comun”, a scris Tomac.

La scurt timp, Ana Guțu a mulțumit pentru promovare. „Îmi face o deosebită onoare să accept funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova (DRRM), structură creată de guvernul Ludovic Orban la propunerea PMP. Mulțumesc Partidului Mișcarea Populară pentru promovarea candidaturii mele în fruntea DRRM. Exprim ferma convingere – împreună cu toți colegii din Guvernul și Parlamentul României vom reuși să contribuim la apropierea celor două maluri de Prut, prin cooperare eficientă, în beneficiul tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a scris Guțu.

De menționat că, Ana Guțu a fost deputat în Parlamentul RM în perioadele 2009 – 2010 și 2011 – 2014, iar în prezent este vicepreședinte al PUN.

Andriana Cheptine

Share