Eurodeputat, în vizită la Orhei – unul din primele rezultate vizibile ale vizitei lui Ilan Șor la Parlamentul European

Eurodeputat, în vizită la Orhei – unul din primele rezultate vizibile ale vizitei lui Ilan Șor la Parlamentul European

Succesele realizate de echipa lui Ilan Șor pentru punerea în aplicare a proiectelor sociale și de infrastructură în oraș au fost discutate, în cadrul vizitei la Orhei, cu Alberto CIRIO, deputat în Parlamentul European, co-președintele Comisiei pentru integrare economică, armonizare juridică și convergență cu politicile UE în cadrul „Euronest”, membru al delegației din cadrul Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Moldova. Oficialii europeni au văzut personal problemele existente și modul cum primarul le gestionează, potrivit unui comunicat de presă, informează Oficial.

Eurodeputatul a dat o notă maximă pentru atitudinea autorității locale și a organizației politice conduse de Ilan Șor față de problemele reale ale cetățenilor de rând. S-a accentuat că,  anume abilitatea de a-și îndeplini promisiunile și de a soluționa anumite sarcini distinge politicianul eficient de cel palavragiu și birocrat.

Domnul Alberto CIRIO consideră că „localnicii au un mare noroc de un asemenea primar, a cărui muncă este vizibilă, fiind omul faptelor și nu al vorbelor”.

În cadrul discuțiilor, o atenție deosebită a fost acordată programelor sociale de la Orhei. Oaspeților le-a fost prezentat cum se dezvoltă proiectul magazinelor sociale, cel a locuințelor sociale, li s-a vorbit despre achitarea alocațiilor pentru nașterea copiilor și altele.

Șeful delegației europene a recunoscut că,  în mod special, a așteptat să vadă proiectul unic din Moldova – Centrul de Plasament a animalelor fără stăpân, implementat timp de 2 ani la Orhei. Aflând despre acesta de la Ilan Șor, în cadrul vizitei lui din 4 octombrie la Parlamentul European de la Strasbourg, domnul CIRIO a dat o apreciere maximă abordării inteligente a unei astfel de probleme, cum este grija animalelor. În opinia sa, putem judeca despre nivelul de dezvoltare a societații și a orașului, observând anume cum sunt îngrijite animalele fără adăpost. Eurodeputatul a sprijinit eforturile autorității locale în problema dată și a promis sprijinul său pe viitor.

În acest context, la inițiativa deputatului european, Orhei a primit o surpriză. Împreună cu delegația a sosit și domnul Omar OGGERO, reprezentantul companiei italiene „Morando”, specializată în producția de alimentelor de înaltă calitate pentru animale de companie. La rândul său, reprezentantul companiei europene, a mulțumit primarului de Orhei pentru o abordare demnă și europeană a problemei animalelor fără stăpân și a oferit în dar un lot de mâncare pentru animale marca „Morando”.  De asemenea, el a promis susținerea acestui proiect și cooperarea în dezvoltarea programelor de îngrijire a animalelor, atât la nivelul Orheiului, cât și al întregii țări.

Ca rezultat al vizitei delegației conduse de deputatul Parlamentului European, oficialii au agreat o cooperare ulterioară și susținerea programelor implementate la Orhei de către primarul Ilan Șor și partidul pe care îl conduce.

Mihaela Rotari

Share