Un deputat solicită prelungirea mandatului unei Comisii: Vom acționa în consecință

Un deputat solicită prelungirea mandatului unei Comisii: Vom acționa în consecință

Deputatul fracțiunii ACUM Platforma DA, Dinu Plîngău, în cadrul unui briefing de presă, a comunicat despre înregistrarea unui proiect de hotărâre cu privire la prelungirea mandatului Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale, informează OFICIAL.

„La momentul actual, Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional și-a înceiat, practic, activitatea de drept, nefiind prelungit termenul de activitate a acestei comisii. Toate acestea se întâmplă chiar dacă Comisia nu și-a înceiat mandatul așa cum trebuie, cu un raport de activitate în fața plenului Parlamentului”, a comunicat Plîngău.

Totodată, deputatul susține că, membrii Comisiei au acumulat informații și au investigat acestă faptă care a avut loc în Republica Moldova, în perioada de 7-14 iunie, însă ulterior din cauza circumstanțelor politice s-a îngreunat activitatea.

„Astăzi, urmează să înregistrez proiectul de hotărâre cu privire la prelungirea mandatului, astfel încât Comisia să poată prezenta în plenul Parlamentului și să fie votat raportul de activitate a acesteia. În cazul în care va fi respins proiectul meu de hotărâre, vom acționa în consecință. Respectiv, informația de care dispun la momentul de față, va fi prezentată în calitatea mea de membru al acestei Comisii o sinteză cu relatarea tuturor evenimentelor, inclusiv cu implicarea anumitor factori de decizie din stat”, a conchis membrul Comisiei.

Mihaela Conovali

Share