Un deputat se adresează Guvernului: Să organizăm consultări cu experții, medicii, angajații grădinițelor și părinții ca să găsim împreună soluții

Un deputat se adresează Guvernului: Să organizăm consultări cu experții, medicii, angajații grădinițelor și părinții ca să găsim împreună soluții

Trimit astăzi o solicitare guvernului să organizăm consultări cu experții, medicii, angajații grădinițelor și părinții ca să găsim împreună soluții pentru ca statul să garanteze dreptul copiilor la educație în condiții cât mai sigure pe timp de pandemie – declarația a fost făcută de deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Doina Gherman, informează OFICIAL.

Ea a spus că, Prim-ministrul Chicu a spus ieri clar în plen că nu sunt soluții la etapa actuală în privința grădinițelor. „Și am înțeles că nici indemnizații pentru părinți nu vor fi. Experții susțin că epidemia va dura 2 ani. Și atunci copiii vor sta 2 ani acasă?! Cum rămâne cu dreptul acestora la siguranță? Cum rămâne cu dreptul lor constituțional la educație, care nu poate fi încălcat și trebuie asigurat pentru toți copiii în egală măsură, nu selectiv și discriminatoriu?”, a întrebat deputata.

Gherman e de părerea că „redeschiderea grădinițelor nu poate fi amânată la nesfârșit din două în două săptămâni. Întrebarea este nu dacă se vor deschide sau ba grădinițele, întrebarea este – în ce condiții va fi făcut acest lucru ca să fie asigurată siguranța maximală atât pentru copii, cât și pentru adulți?”.

„Când își va asuma acest guvern responsabilitatea? Cât se mai poate de tărăgănat? Cel mai simplu este să spui că nu este posibil. Păi dacă nu redeschideți grădinițele, achitați indemnizații părinților! Iar dacă nu achitați indemnizații, redeschideți grădinițele. Faceți ceva!”, a conchis parlamentara.

Cristina Gurez

Share