Un deputat PAS spune ce s-a întâmplat astăzi la Comisia juridică, numiri și imunități

Un deputat PAS spune ce s-a întâmplat astăzi la Comisia juridică, numiri și imunități

Membrul Comisiei juridice, numiri și imunități, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco susține că, astăzi, în cadrul ședinței Comisiei au fost examinate subiecte cu privire la numirea a doi vicepreședinți ai Curții Supreme de Justiție (CSJ) și a 4 judecători la CSJ – „subiecte atât de importante care s-au discutat cu ușile închise”, informează OFICIAL.

„Al doilea lucru, Comisia juridică, astăzi, a aprobat un raport foarte favorabil pentru numirea – raport pozitiv – pentru numirea doamnei Tamara Chișca-Doneva în funcția de vicepreședinte a CSJ. Pentru susținerea doamnei Tamara Chișca-Doneva au votat 4 deputați socialiști, deputatul din Partidul ȘOR Denis Ulanov și deputatul independent, dodonist, Eugen Nichiforciuc”, a declarat parlamentarul.

La fel, el a ținut să menționeze: „Doamna Tamara Chișca-Doneva este unul din judecătorii care a pronunțat hotărâri în cazul „Gemenii” și urmare a cărora Republica Moldova a fost condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Moldova a fost obligată să achite despăgubiri de 70 de milioane de lei”.

Mihaela Conovali

Share