Un deputat ales și-a stabilit agenda pentru următoarele 3 luni

Un deputat ales și-a stabilit agenda pentru următoarele 3 luni

Deputatul ales din partea blocului electoral ACUM pe circumscripția 30, Dan Perciun, care e și cel mai tânăr ales pe circumscripții, și-a făcut publică agenda pentru următoarele trei luni, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Dan Perciun a scris că, până se validează mandatele, definitivează agenda pentru următoarele 3 luni, pornind de la angajamentele luate înainte de campanie.

„Dacă cineva vrea să contribuie/să se implice cu idei, expertiză, etc. – dați de știre. Astfel, ce ține de EDUCAȚIE: Unu – Salarizarea cadrelor didactice și a managerilor instituțiilor de învățământ. Și anume, întâlniri cu angajații din educație din circumscripție pentru a clarifica în detalii de ce salariile unora au scăzut (sau au crescut mult sub cele 20-50% promise); analiza în profunzime a cadrului normativ și legislativ nou în comparație cu cel abrogat; elaborarea propunerilor pentru modificarea legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Doi – Birocrația în educație, prin inventarierea tuturor documentelor și rapoartelor pe care le pregătesc profesorii și directorii instituțiilor de învățământ; evaluarea publică a utilității acestora; înaintarea propunerilor pentru eliminarea documentelor inutile. Trei – Plăți informale în școli și grădinițe, prin instruiri pentru părinți cu privire la bunele practici în gestionarea asociațiilor de părinți”, a enumerat el.

Totodată, a patra prioritate este TRANSPORTUL PUBLIC, „și anume analiza în detaliu a situației la RTEC și PAU în Chișinău și a modului în care este gestionată rețeaua de transport public în alte orașe din țară”.

„Cinci – FONDUL LOCATIV, prin monitorizarea implementării legii condominiului, dar și oferirea susținerii pentru asociațiile de locatari. Șase – TINERET, și anume: monitorizarea pregătirii pentru tranziția la planuri cadru flexibile în școlile selectate de minister; monitorizarea situației privind tergiversarea creării Agenției Națională pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret etc. Aceste priorități sunt complementare priorităților blocului”, a mai spus Perciun.

Doina Secrieru

Share