Un deputat al PAS s-a adresat Mitropoliei: Care este poziția în legătură cu criza din jurul Ucrainei?

Un deputat al PAS s-a adresat Mitropoliei: Care este poziția în legătură cu criza din jurul Ucrainei?

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Oazu Nantoi a adresat o scrisoare deschisă către ÎPS Mitropolitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove. Potrivit lui, Mitropolia Moldovei trebuie să vină cu un apel la unitate și solidaritate în baza valorilor creștine, în legătură cu criza din jurul Ucrainei, informează OFICIAL.

„Care este poziția Mitropoliei Moldovei în legătură cu criza din jurul Ucrainei, în legătură cu riscul iminent de redeclanșare a unui conflict armat de proporții cu multiple jertfe umane în țara vecină, care ar putea să ne afecteze colateral și pe noi, cetățenii Republicii Moldova?”, a declarat Oazu Nantoi, în cadrul unui briefing de presă.

Astfel, deputatul a spus că astăzi este momentul să ne convingem că, Mitropolia Moldovei este cu poporul Republicii Moldova, este a Republicii Moldova și nu este o extensiune ideologică a bisericii ortodoxe ruse.

„Azi ne aflăm în anul 2022 și noi, cetățenii, avem nevoie de pace, de unitate și de responsabilitate. Consider că este obligațiunea morală și a Mitropoliei Moldovei pe lângă Papa de la Roma să contribuie la aceasta prin luarea atitudinii față de riscul redeclanșării unui război în țara vecină, să vină cu un apel adresat tuturor cetățenilor RM de unitate și solidaritate în baza valorilor creștine”, a conchis Oazu Nantoi.

Cristina Jicol

Share