Un deputat ACUM, despre viitorul Procuror General: „Avem cel puțin un candidat bun”

Un deputat ACUM, despre viitorul Procuror General: „Avem cel puțin un candidat bun”

„Eu vreau o justiție fără influență politică, iar asta înseamnă un procuror general care să nu aibă girul politicienilor, nici măcar în aparențe. Avem cel puțin un candidat bun. Rolul nostru din parlament este să obținem pentru societate un proces de selectare transparent și credibil”. Aceasta scrie deputatul blocului ACUM, Dumitru Alaiba, informează OFICIAL.

„Oricine o să ajungă Procuror General, rolul meu, atâta timp cât voi mai sta în parlament, va fi să nu fiu mulțumit de rezultatele muncii sale, să nu am încredere deplină, oarbă, în el, să am o atitudine critică și precaută față de deciziile sale. Pentru că există separarea puterilor în stat pentru ca ele să se verifice reciproc și pentru că eu sunt legislativ, iar procuratura face parte din puterea judiciară. Toate sondajele arată o lipsă de încredere în justiție. Așa cred oamenii. Atâta timp cât asta este situația, eu nu voi lăuda nici un procuror, nici un judecător, nici un CNA. Pentru că noi în parlament suntem doar mesagerii a ceea ce cred oamenii. Rolul nostru în parlament este să reprezentăm oamenii, inclusiv nemulțumirea lor vizavi starea de lucruri”, a comunicat deputatul.

„Am mai văzut politicieni care lăudau în trecut rezultatele magistraților, doar pentru că erau „de ai lor” și tot asta pe fundalul neîncrederii totale a populației și a lipsei rezultatelor. Oricine va deveni procuror general, nu va avea încrederea și dragostea mea necondiționată și va avea din partea mea doar întrebări incomode. Întâi va trebui să muncească doi ani de zile să demonstreze rezultate, după asta mai vedem. Date fiind gândurile de mai sus, aș prefera să mă abțin”, a conchis Alaiba.

Ministerul Justiției a anunțat că, urmare a examinării și evaluării dosarelor depuse pentru concursul la funcția de Procuror General de către Comisia pentru preselecția candidaților la funcția de procuror general, au fost admiși la concurs 16 candidați din 20 candidați, care au aplicat pentru această funcție.

Mihaela Rotari

Share