Un Consilier de Nivel Înalt cu experiență europeană în dezvoltarea regională va activa la MDRC

Un Consilier de Nivel Înalt cu experiență europeană în dezvoltarea regională va activa la MDRC

La Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor va activa un Consilier de Nivel Înalt cu experiență europeană în dezvoltarea regională, comunică serviciul de presă al MDRC.

Este vorba despre Matija Derk care va oferi consultanță, în domeniul dezvoltării regionale, ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în cadrul Programului „Misiunea Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova”.

În urma unui concurs organizat de Delegația Uniunii Europene,  Matija Derk a fost ales în calitate de Consilier de Nivel Înalt, după ce pînă în prezent a activat în calitate de asistent al ministrului Dezvoltării Regionale și Fondurilor UE din Croația. De asemenea, expertul internațional a deținut, circa 7 ani, funcția de director al unei Agenții de Dezvoltare Regională, a activat în planificare strategică și programare internațională.

În dimineața zilei de astăzi, Matija Derk  a avut prima întrevedere oficială cu Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în cadrul căreia au discutat despre principalele obiective și perspective ale programului în continuare.

„Pentru Republica Moldova domeniul dezvoltării regionale este unul important. Ne bucurăm să avem susținerea tuturor partenerilor de dezvoltare pentru a reuși să dezvoltăm echilibrat regiunile țării și să asigurăm un trai decent cetățenilor noștri și servicii locale modernizate. Experiența dlui Derk este foarte binevenită în condițiile în care suntem mereu în procesul de identificarea a noilor oportunități și proiecte de dezvoltare regională ce ar oferi condiții de dezvoltare economică și socială a regiunilor”, a specificat ministrul Vasile Bîtca.

Menționăm, Consilierul de Nivel Înalt a fost numit  în contextul lansării celei de-a IV etape a Programului „Misiunea Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova”.

Mihaela Rotari

Share