Un candidat la primăria mun. Chișinău riscă să fie exclus din cursă. PUN: „Este cea mai mare amenințare pentru RM”

Un candidat la primăria mun. Chișinău riscă să fie exclus din cursă. PUN: „Este cea mai mare amenințare pentru RM”

Partidul Unității Naționale (PUN), în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat despre o contestație depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC) cu privire la examinarea fondurilor financiare ale PSRM în alegerile locale curente, informează Oficial.

Liderul PUN, Anatol Șalaru a comunicat, după părerea lui, cea mai mare problemă cu care se confruntă cetățenii. „Cea mai mare problemă o reprezintă, totuși, PSRM. Acest partid este cea mai mare amenințare pentru Republica Moldova. Nu trebuie să tratăm cu indiferență bătălia pentru Chișinău”, a subliniat el.

În acest fel, Șalaru a anunțat despre o contestație depusă la CEC. „Am solicitat CEC-ului să demareze o anchetă pe fondurile pe care le folosesc socialiștii pentru campania din mun. Chișinău. PSRM a mințit CEC-ul și a folosit sume la negru pentru a finanța campania electorală. Socialiștii au indicat o sumă mult mai mică pentru o cantitate de panouri mare din țară. Solicităm de la CEC examinarea în regim de urgență a acestei contestații și anume stabilirea numărului de panouri electorale din Bălți și Chișinău”, a precizat Șalaru.

Totodată, președintele PUN a ținut să menționeze și despre candidatul Șor, care a fost scos din cursa electorală din mun. Chișinău. „Scoaterea Partidului Șor din cursa electorală este un succes. Deși, noi am solicitat să fie exclus Partidul Șor, și nu doar un singur candidat”, a declarat el.

Mihaela Conovali

Share