Un analist politic despre strategiile democraților: „Este vorba despre…”

Un analist politic despre strategiile democraților: „Este vorba despre…”

Analistul politic, Igor Boțan, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, a comunicat despre tehnicile şi strategiile democraţilor, informează Oficial.

„Partidul Democrat are candidați în cinci localități rurale, iar în două urbe, de fapt principalele urbe din Republica Moldova, care însumează 30 la sută din electoratul țării, Partidul Democrat aici nu are candidați. Este vorba despre abordări tactice, dar nu trebuie nimeni să pună la îndoială faptul că Partidul Democrat are strategie electorală. Noi putem să ne amintim de ceea ce s-a întâmplat și la 19 noiembrie anul trecut când zece localități și-au ales primarii noi, după ce funcțiile respective au devenit vacante și Partidul Democrat de o manieră triumfalistă anunța că în toate cele zece circumscripții electorale sătești a fost învingător. Partidul Democrat, într-adevăr, are totul în afară de legitimitate și de popularitate. Acest lucru este confirmat de sondajele de opinie, dar Partidul Democrat are resurse financiare, administrative și mediatice pe care le folosește de o manieră specială pentru a-și ridica ratingul”, a precizat acesta.

Prin urmare, Boțan a comunicat și despre costul eforturilor PD.

„Partidul Democrat anul trecut a cheltuit peste 40 de milioane de lei pentru campania promovării votului mixt. Deci, a fost un extra-efort care până la urmă s-a soldat cu modificarea legii electorale, dar și cu atitudinea foarte critică din partea Uniunii Europene. Acum am văzut că nervii liderilor Partidului Democrat nu mai țin; se năpustesc asupra oficialilor europeni. Deci, bani pentru tot felul de campanii Partidul Democrat are, cum se zice pre limba noastră, cu nemiluita. Îi folosește și ne dăm seama că lucrurile care au fost împărtășite cu opinia publică de anumiți primari și deputați în parlament legate de convertirea deputaților, a primarilor, probabil toate aceste lucruri au un substrat foarte, foarte solid bazat inclusiv pe puterea financiară a acestui partid, dar nu numai, pentru că la puterea financiară se adaugă puterea mediatică, se adaugă puterea administrativă și cea referitoare la utilizarea instituțiilor de drept pentru a înclina balanța în favoarea Partidului Democrat”, a conchis Boțan.

Mihaela Rotari

Share