Un an de la semnarea cererii de aderare la UE

Un an de la semnarea cererii de aderare la UE

Acum un a fost semnată cererea de aderare la Uniunea Europeană, de către Natalia Gavrilița, fost Premier, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Potrivit Nataliei Gavrilița, această decizie a arătat alegerea hotărâtă a țării noastre de a fi parte a lumii libere, democratice și prospere.

„Cetățenii Republicii Moldova au demonstrat, de-a lungul anilor, că sunt un popor pașnic, iubitor de libertate și democrație, dornici să facă parte din marea familie europeană. La câteva luni distantă, pe 23 iunie 2022, trăiam cu toții bucuria și mândria de a fi obținut statutul de țară candidată la aderarea la UE.

Integrarea europeană este proiectul de țară al acestei generații! Mă mândresc ca guvernul pe care l-am condus a pus bazele procesului de pregătire a țării pentru începerea negocierilor de aderare.

Sunt încrezătoare că echipa actualului Guvern va reuși să îndeplinească toate condiționalitățile pentru începerea negocierilor la aderare cât de curând posibil.

Noi toți, cei care trăim în Republica Moldova, merităm să ne bucurăm de siguranță, prosperitate și pace. Sunt convinsă că, parcurgând toate etapele necesare pentru aderarea la Uniunea Europeană, vom reuși să construim un viitor prosper pentru toți cetățenii Republicii Moldova”, spune Natalia Gavrilița.

Share