Ulianovschi: Moldova merită o dezbatere reală, o dezbatere care să ne ofere o viziune clară

Ulianovschi: Moldova merită o dezbatere reală, o dezbatere care să ne ofere o viziune clară

Tudor Ulianovschi, fost candidat independent la alegerile prezidențiale, a urmărit cu interes dezbaterile electorale dintre cei doi candidați rămași în cursa pentru turul doi al alegerilor prezidențial și spune că „lipsa unui consens privind prezența unui moderator la aceste dezbateri ne-a arătat o problemă îngrijorătoare: dacă nu a fost rezolvată o chestiune atât de minoră, ce încredere putem avea că vor fi gestionate cu responsabilitate problemele mari ale țării? Cât despre ultimii patru ani, când funcția de președinte a deținut-o unul dintre actualii concurenți electorali, se știe cum a fost”, informează OFICIAL.

Potrivit spuselor sale, alegerea Palatului Republicii ca locație și formatul de 10 întrebări reciproce ar fi trebuit să ofere o platformă pentru discuții autentice și soluții concrete la problemele grave cu care se confruntă cetățenii noștri. „Din păcate, dezbaterea s-a transformat într-un joc de întrebări și răspunsuri lipsit de profunzime. În loc să asistăm la un schimb de idei și strategii, am fost martori la acuzații, atacuri și o încercare de a demonstra „cine e mai mare și mai tare”. Totodată, am văzut o manifestare de orgolii, ceea ce nu face altceva decât să dezamăgească și mai mult o țară deja sătulă de promisiuni goale și de lupte fără sens. Rezultatul acestor dezbateri a fost departe de a răspunde așteptărilor pe care le au oamenii”, a declarat politicianul.

Fostul ministru a spus că, cetățenii așteaptă soluții reale, abordări serioase, angajamente clare pentru problemele lor de zi cu zi – de la nivelul de trai și sistemul de sănătate, până la educație, infrastructură și locuri de muncă bine plătite. Așteaptă un lider care să le inspire încredere, care să-i unească și să le ofere un viitor mai bun.

„Moldova merită o dezbatere reală, o dezbatere care să ne ofere o viziune clară, în care să vedem că oamenii politici sunt capabili să depășească rivalitățile și să colaboreze pentru binele comun. Fără o asemenea viziune, rămânem doar cu cuvinte frumoase și fără nicio schimbare reală. Moldovenii au nevoie de mai mult decât o luptă pentru imagine, au nevoie de soluții și de lideri care să facă diferența”, a conchis politicianul.

Share