Ulianovschi a prezentat priorităţile Preşedinţiei în Exerciţiu a RM în cadrul OCEMN

Ulianovschi a prezentat priorităţile Preşedinţiei în Exerciţiu a RM în cadrul OCEMN

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a participat marţi, 24 martie 2015, la Sofia, la cea de-a doua Conferinţă “Black Sea Stakeholder”, organizată de către Guvernul Bulgariei cu sprijinul Comisiei Europene.

Conferinţa s-a desfășurat sub genericul „Economia Inteligentă şi Albastră” și a avut drept scop de a crea un forum pentru identificarea unor noi oportunităţi pentru dezvoltarea durabilă a economiei în regiunea Mării Negre.

În deschiderea evenimentului, viceministrul Tudor Ulianovschi a prezentat priorităţile Preşedinţiei în Exerciţiu a Republicii Moldova în cadrul OCEMN, care țin de domeniile privind trasportul, turismul, sănătatea și cultura. De asemenea, oficialul moldovean a avut o intervenţie în cadrul sesiunii de discuţii privind crearea de oportunităţi de afaceri.

Totodată, viceministrul Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere bilaterală cu Karmenu Vella, comisar european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, în cadrul căreia a fost reiterat sprijinul Comisiei Europene în acordarea asistenței necesare țării noastre în implementarea Acordului de Asociere RM-UE, elaborarea unui mecanism instituțional de aplicare a Strategiei Naționale în domeniul mediului și atragerea investițiilor în acest sector.

Tot la Sofia, oficialul moldovean a avut o întrevedere cu omologul său bulgar, Valentin Poriazov. Interlocutorii au abordat subiecte ce ţin de intensificarea relațiilor bilaterale, în special axate pe continuarea sprijinului acordat de Bulgaria procesului de integrare europeană a R. Moldova, precum și schimbul de vizite la nivel înalt. Totodată, cei doi viceminiștri au examinat posibilitățile extinderii schimburilor comercial-economice, inclusiv prin implementarea, în acest an, în raionul Taraclia, a proiectelor sociale și a celor în domeniul irigării.

Maria Roșca

Share