O serie nouă de ordine din partea lui Igor Dodon

O serie nouă de ordine din partea lui Igor Dodon

Igor Dodon a participat la ceremonia prilejuită Aniversării a 25-a de la formarea Orchestrei Prezidenţiale a Republicii Moldova.

Orchestra Prezidenţială este o instituţie de elită a Armatei Naţionale şi a Republicii Moldova în cadrul căreia activează artişti emeriţi şi maeştri în artă care duc faima ţării noastre departe de hotarele ei.

În semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, pentru succese considerabile obținute la concursurile internaționale și contribuţie la desfăşurarea acţiunilor protocolare, președintele țării a conferit Orchestrei Prezidențiale a Republicii Moldova titlul onorific „Colectiv Artistic Emerit”.

Totodată, pentru îndeplinirea ireproşabilă a datoriei de serviciu, contribuţie la desfăşurarea acţiunilor protocolare şi înaltă măiestrie profesională, Igor Dodon a conferit:

Ordinul „Credinţă Patriei” clasa III domnului MANCIU Alexei – locotenent-colonel în rezervă;

Medalia „Meritul Militar” domnului SÎLȚA Gheorghe – căpitan în rezervă;

Titlul onorific „Maestru în Artă” domnului ZATIC Oleg – maior.

De asemenea, pentru serviciu militar ireproșabil, merite în domeniul artei muzicale, contribuție la educarea patriotică a tinerei generații, șeful statului a înmînat Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova mai multor membri ai colectivului.

Mihaela Conovali

Share