Deputat: Candidatura lui Eugen Sturza va fi acceptată până la urmă de Președinție

Deputat: Candidatura lui Eugen Sturza va fi acceptată până la urmă de Președinție

Liderul Grupului parlamentar Popular European, Valeriu Ghilețchi, admite că, candidatura lui Eugen Sturza la funcţia de ministru al Apărării va fi acceptată până la urmă de Președinție. La rândul său, deputatul liberal democrat, Iurie Țap, consideră că acesta nu are experiența necesară pentru a ocupa acest post. Despre aceasta cei doi politicieni au vorbit în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

Valeriu Ghilețchi spune că PPEM încă nu are membri aflați la guvernare, dar crede că Eugen Sturza va fi ministrul Apărării.

„Nu știu care-i motivul pentru care Președintele nu a acceptat candidatura lui Eugen Sturza. După mine el întrunește toate calitățile pentru a deveni ministru. Au mai fost anumite discuții privind alte candidaturi la funcția de ministru, dar nu pot să vorbesc despre asta acum. Avem și alt proces, cel al alegerii secretarilor de stat”, a spus Valeriu Ghilețchi.

Iurie Țap crede că Eugen Struza nu are abilitățile necesare pentru a deveni ministru, dar și Președintele Dodon nu a argumentat motivul pentru care nu l-a acceptat.

„Guvernarea trebuie să fie mai presus cu un cap decât toți. Președintele trebuia să argumenteze de ce candidatura propusă de Guvern pentru ministru al Apărării nu întrunește criteriile necesare. Aici trebuie să fie corectitudine și diplomație. Președintele nu este în drept să facă recomandări, asta e dreptul Guvernului. El nu a ținut cont de Constituție. Funcția de ministru e importantă, această persoană trebuie să aibă și experiență oarecare, să fi condus o instituție, un raion, întreprindere, etc.. Din câte cunosc, Eugen Sturza nu are așa experiență”, a spus Iurie Țap.

Cristina Parfeni

Share