Tudor Deliu: Nu putem veni cu promisiuni că în calitate de Președinte voi ridica salariile, pensiile…

Tudor Deliu: Nu putem veni cu promisiuni că în calitate de Președinte voi ridica salariile, pensiile…

Candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) la alegerile prezidențiale, Tudor Deliu este de părere că alegătorii nu trebuie „corupți” cu promisiuni pe care Președintele nu le va putea îndeplini, transmite OFICIAL.

În cadrul dezbaterilor electorale organizate de agenția de presă IPN, Tudor Deliu a spus că programul său electoral nu necesită mari cheltuieli fiind axat pe prevederile constituționale.

„Nu înțeleg programele electorale ale altor candidați, atunci când promit salarii, pensii mai mari, subvenții în agricultură și altele. Mi se pare că astăzi mulți spun că „voi lupta cu corupția”, dar vin să corupă alegătorul cu promisiuni false. Nu putem veni cu promisiuni că în calitate de Președinte voi ridica salariile, pensiile, trebuie să pornim de la principiul separării puterilor în stat”, spune Tudor Deliu.

La rândul său, Virgiliu Pâslariuc, reprezentantul candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la prezidențiale, Maia Sandu, afirmă că Președintele țării este omul care trebuie să vină în fața cetățenilor și să le vorbească despre aceste chestii.
„Este incorect să spunem că Președintele nu poate face aceste lucruri”, spune Virgil Pâslariuc.

„Dumneavoastră nu faceți decât să creați iluzii false cetățenilor. Fiecare în acest stat, aflat la guvernare, trebuie să aibă misiunea sa. Nu poți fi „oleacă agronom, oleacă medic, oleacă Prim-ministru””, a replicat Tudor Deliu.

„Nu poți să schimbi lucrurile în țară fără să fii vizionar. Președintele are instrumente constituționale de a veni cu inițiative legislative”, comentează Pâslariuc.

„…da, și vine Președintele țării în Parlament și ce? socialiștii vor vota? De la ce pornim? De la dizolvarea Parlamentului?”, se întreabă Tudor Deliu.

„Exact”, a comentat Virgil Pâslariuc.

Totodată, Tudor Deliu a încheiat afirmând că problemele ce țin de buget și impozite nu pot fi supuse unui referendum național. „Nici chiar problema pensiilor nu poate fi supusă unei întrebări de referendum național. Codul electoral indică direct ce probleme pot fi supuse referendumului”, a punctat Tudor Deliu.

Cristina Parfeni

Share